Australsk politi sporer luksusartikler knyttet til kjæreste til Bitcoin Millionaire

En australsk forretningsmann anklaget for hvitvasking er i ferd med å miste stort sett alt. Tilsynelatende vil venninnene også være på kroken for hans forbrytelser.

I følge Brisbane Courier Mail er politibetjenter i ferd med å ta beslag på luksusbiler som tilhører to modeller etter deres lenker til Benjamin Thomas Nelson, en forretningsmann som er dømt for økonomiske forbrytelser.

Biler, hus og bankkontoer

Med henvisning til Sharon Raabe, direktør for inntektene fra kriminaldivisjonen ved kriminalitets- og korrupsjonskommisjonen (CCC), forklarte rapporten at Nelson hadde oversvømmet to av venninnene med overdådige gaver, hvorav de fleste bankrullet ved hjelp av inntektene han fikk fra forbrytelsene.

Rapporten siterer en rosa Lamborghini Huracan som forretningsmannen som ble kriminell fikk for kjæresten sin – Kaori Celine Nakase, en 24 år gammel tidligere bartender.

Lamborghini anslås å ha kostet Nelson $ 490 292 ($ 637 800 AUD).

Politiet går også etter et hus med fire soverom i Gold Coast Region, et eksklusivt badested i Queensland. Den britiske tabloiden The Daily Mail rapporterte at huset var verdt $ 745 000 dollar, og paret hadde betalt for det direkte ved hjelp av en “bevisst komplisert rekke transaksjoner for å unngå oppdagelse.”

Nelson hadde også romantiske bånd med Tori Maddison Preiss, en 25 år gammel Instagram-modell, som han ga en Audi A5 Cabriolet – til en verdi av rundt $ 77.000.

Sammen med kjøretøyet har politimyndigheter beslaglagt fire bankkontoer i Preiss navn. Den ene av kontoene hadde et innskudd på $ 100.000, mens den andre hadde overført $ 220.000 fra en Bitcoin-konto.

Nelson hadde angivelig blitt fengslet for bitcoin hvitvasking av penger og narkotikahandel. Mens han opererte, samlet han seg en formue verdt omtrent 10 millioner dollar. Utover hans ønske om raushet – og hva han enn kunne ha hatt fordel av forholdene hans – var han angivelig også redd for å møte opp på politiets radar. Så han registrerte sine dyrebare eiendeler – i likhet med bilene sine – i kjærestenes navn.

Rettferdighet sover ikke

Straffeforfølgelse tar allerede fart i 2021, og myndighetene holder seg alltid på vakt mot dårlige skuespillere. I forrige uke dømte justisdepartementet Rossen Iossifov, eieren av RG Coins-kryptobørs, til et tiår i fengsel for hvitvaskingsforbrytelser.

I fjor ble det funnet at Iossifoiv og flere andre hovedoffiserer ved hans selskap hadde deltatt i en sammensvergelse om hvitvasking og racketering.

Justisdepartementets kunngjøring hevdet at de hadde konspirert for å svindle minst 900 amerikanere til en verdi av rundt 7 millioner dollar.

Som en del av svindelen, ville de medsammensvorne annonsere ikke-eksisterende luksusvarer på detaljhandelssider som eBay og Craigslist. De fleste midlene de fikk ble sendt via sentralen og sendt til kriminelle organisasjoner.

Iossifov selv hvitvaskte også penger til AOAF, et kjent østeuropeisk nettkriminalitetssyndikat.

Han tillot angivelig 5 millioner dollar i skitne penger å passere gjennom sin børs, mens han ikke hadde mandat til KYC-tiltak på plattformen. Den dømte bulgareren tjente angivelig også $ 184.000 fra inntektene fra disse hvitvaskingstransaksjonene.

Av de 20 hovedaktørene i RG Coins hvitvaskingsordning er 17 så langt dømt. Iossifovs fengselsstraff er den lengste av de syv dømte hittil. Myndighetene er fremdeles på jakt etter de tre flyktningene som helhet.

Som føderal fange i USA må Iossifov sone minst 85% av sin fengsel på 121 måneder.

Comments are closed.