Bitfinex biedt $400 miljoen beloning voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt een beloning van 400 miljoen dollar [557 miljoen dollar] voor de terugkeer van bijna 120.000 gestolen bitcoins.
De beurs werd gehackt in augustus 2016 toen in totaal 119.755 bitcoins werden gestolen. In totaal werden er 2.072 cryptocentrische transacties uitgevoerd om een enorme hoeveelheid BTC te stelen.

Enorme beloning van Bitfinex

De cryptocurrency exchange is op zoek om de hack volledig in het verleden te plaatsen en de gestolen bitcoins terug te halen. Tegen de huidige marktwaarde is de gestolen BTC maar liefst 1,344 miljard dollar waard [1,87 miljard dollar]. Deze prijs weerspiegelt het totale bedrag aan gestolen bitcoins min de 27,66270285 BTC die in februari 2019 door de Amerikaanse autoriteiten werd teruggevorderd.70285

Bitfinex biedt een beloning tot 30% voor de teruggave van de gestolen bitcoins. De verdeling van de beloning is als volgt. De persoon die de crypto-uitwisseling in contact brengt met de hacker(s) krijgt een beloning van vijf procent van het totale teruggevorderde bezit.

Daarentegen krijgt de hacker(s) een volledige beloning van 25% van de totale teruggevorderde eigendommen. Aangezien de gestolen bitcoins 1,344 miljard US$ waard zijn [1,87 miljard AUS$], betekent dit dat de totale beloning als alle BTC wordt teruggegeven een oogstrelende US$403.288.427 [561.632.368 AUS$] zal bedragen.

Bitfinex merkt op dat alle beloningsbetalingen aan de hacker(s) en elke persoon die de ruil aan de criminelen koppelt, zullen worden geclassificeerd als “kosten voor het terugkrijgen van het gestolen goed”.

De ruil vereist dat de hacker(s) 1 Satoshi van het aan de hack gekoppelde portemonnee-adres naar een door Bitfinex opgegeven portemonnee-adres sturen. Deze actie zal worden ondernomen om de identiteit van de hacker(s) te bevestigen, zodat de beloning wordt gegeven voor het terugvinden van de daadwerkelijk gestolen bitcoins.

Harde geleerde lessen

De cryptocurrency exchange zegt dat er lessen zijn geleerd van de hack in augustus 2016. Bitfinex zegt dat de veiligheid van het platform nu de “doorslaggevende, nummer één” prioriteit van de uitwisseling is.

De beurs merkt ook op dat het aanhoudende succes te danken is aan een trouwe klantenkring. Nadat de hack plaatsvond, gaf de beurs BFX-munten uit aan de rekeninghouders die Bitcoin waren kwijtgeraakt. Voor elke verloren US$1 [AUS$1.39] in FTK ontving de rekeninghouder 1 BFX. De lopers werden aanvankelijk verhandeld voor US0,20 [AUS$0,28] maar namen uiteindelijk toe tot bijna US$1 dollar in waarde.

Meer dan 52 miljoen BFX lopers werden omgezet in aandelen van iFinex Inc., en de laatste BFX loper werd begin april 2017 afgelost.

Comments are closed.