GOOGLE FINANS LISTA NU BITCOIN FÖRSTA FÖRVALT FÖR TOPP VALUTA VALUTOR

Bitcoin mognar och blir plötsligt en respekterad tillgång som institutioner, hedgefonder och till och med företag överväger. Kryptovalutan delar många likheter med guld, vilket ger attributen för en vara, men ändå fungerar lika bra som en valuta. På grund av detta listar Google Finance Bitcoin tillsammans med ett antal toppvalutahandelspar.

Men någon gång flyttade Bitcoin tyst fram till linjen. Beror det på Googles algoritm för sökmotorer som visar vad som är mest efterfrågat? Eller är detta helt enkelt ett tecken på att kryptovalutan förtjänar mer synlighet i allmänhet och är ännu ett sätt att tillgången blir mer respekterad globalt?

BITCOIN ÖVERTAR GOOGLE FINANSLISTA ÖVER VALUTOR: DOLLAR, EURO, PUND OCH YEN

Bitcoin designades av Satoshi Nakamoto för att dela flera funktioner med kontanter, samtidigt som de beter sig som en vara på grund av sin digitala, hårdkodade brist. Endast 21 miljoner BTC kommer någonsin att finnas, vilket gör det till en säkring mot dollarn precis som guld och andra ädla metaller.

Men kryptovalutan kan också stå bredvid topplandets valutor och har placerats för att en dag ersätta dollar som den globala reservtillgången. Google Finance placerar Bitcoin Era bredvid en korg med andra högt handlade valutapar, som EURUSD, JPYUSD och GBPUSD.

Dessa “stora” valutapar för valutor dominerar handelsvolymen på valutamarknaden, men det är nu Bitcoin – närmare bestämt BTCUSD – som leder Google Finance sida med “Valutor”.

Den första kryptovalutan någonsin är nu först i raden före dollarn, euron, pundet och yenen. Och även om det kan tyckas ovanligt, handlar Bitcoins, euro, yen och pund alla mot dollarn i hälften av ett handelspar. De handlar också alla mot varandra, men eftersom dollarn är den globala reservvalutan är dess basränta det som betyder mest.

På grund av förhållandet med USD matchar kryptotillgångens prismönster också på samma sätt som dessa toppvalutor, och inte bara S&P 500 som ofta pekas på i kryptosamhället.

HUR CRYPTOCURRENCY’S MARKNADSKAP STACKS UPP MOT TOP FIAT CAPITALIZATION

På grund av den kinesiska befolkningens stora storlek gör den yuan som cirkulerar utbudet till toppvalutan efter marknadsvärde. Dollaren, den globala reservvalutan, ligger bakom den på plats två. Euro spårar dollarn och yenen bakom den, följt av pundet för att runda ut de fem bästa. De koreanska vann, indiska rupierna, och kanadensiska, Hongkong, Nya Taiwan och australiska dollar slutar de tio bästa.

Bitcoin är långt nere på listan och rankas till bara 35 jämfört med andra nationella fiat-marknadsvärden. Den största skillnaden är dock att någon av dessa fiatvalutatillförsel kan ökas med ett infall, medan det bara någonsin kommer att finnas 21 miljoner BTC någonsin.

Comments are closed.