Mike Novogratz påstående om Bitcoins popularitet mot Apple-aktier brottas med statistik

Novogratz hävdade att Bitcoins popularitet har överskridit alla andra befintliga tillgångar inklusive Google och Apple.

Data visar att även om detta kan vara fallet eller inte, så är det förmodligen inte.

Oavsett är Bitcoins framgång för barnstorming ingen överdrift.

Novogratz Gold Rally

Mike Novogratz vet en sak eller två om siffror. Den tidigare Goldman Sachs-partnern blev miljardär Bitcoin (BTC) -tjur har tillbringat större delen av sin karriär inom finans, så när han offentligt gör ett påstående som involverar siffror, sätter folk sig upp och lyssnar.

På sitt Twitter-konto nyligen hävdade Novogratz att Bitcoin Profit den mest ägda finansiella tillgången i världen, mer än till och med Apple och Alphabet.

Om det är sant, skulle detta vara en banbrytande uppenbarelse eftersom det inte bara skulle göra Bitcoin till den mest efterfrågade tillgången på jorden utan det skulle också betyda att oavsett om någon märkte det eller inte, har krypto redan korsat antagandet.

Medan crypto-antagande i allmänhet mäts mot den fortsatta förekomsten av fiat-valuta, skulle denna otroliga statistik innebära att alla möjligen har mätt fel.

Så är det sant?

För att hitta vägen till svaret är det första att göra att fastställa hur många som faktiskt äger Bitcoin, och det är där saker blir lite knepiga.

Saken är – trots att det finns en öppen blockkedja som vem som helst kan skanna igenom med en blockutforskare – den mest information som man kan få ut av den är vilken adress som skickar hur mycket till vilken adress och hur mycket är var. Det är omöjligt att extrapolera sådan information till högkvalitativ information om hur många Bitcoin-ägare som finns i världen.

Ändå representerar det en användbar start på resan dit, så vi kan börja med att titta på det här diagrammet som visar hur många blockchain-plånböcker – inklusive Bitcoin och alla andra kryptovalutor – som för närvarande finns.

Även om detta inte berättar särskilt mycket om Bitcoin specifikt, sätter det tonen för nästa visuella data, den här gången från BitInfoCharts som visar det totala antalet befintliga Bitcoin-plånböcker som innehåller ett BTC-värde över $ 1.

Enligt måttet på (BTC-värde => $ 1) som vanligtvis används för att skilja mellan aktiva användare / innehavare och vilande plånböcker, finns det för närvarande totalt 36.107.965 Bitcoin-plånböcker. Detta är tyvärr så långt som data kan gräva in.

Det är omöjligt att fastställa hur många av dessa plånböcker som tillhör unika individer, så man kan inte använda den siffran som det totala antalet Bitcoin-användare i världen. Man kan dock extrapolera från denna siffra att miljoner – om inte tiotals miljoner – människor runt om i världen för närvarande använder eller innehar Bitcoin.

Vad sägs om Google och Apple-aktier?

Uppdraget att ta reda på hur många aktieägare dessa två megaföretag har inkluderat allt från Alfabetets NASDAQ-sida till Apples SEC- arkivering . Efter flera dagars granskning av sina böcker för att få en uppfattning om var man skulle få den här informationen blev det långsamt klart att endast institutionell investeringsinformation är lätt tillgänglig på amerikansk offentlig arkiveringsinformation.

En del kompletterande grävningar tog upp oberoende optionshandlare och ekonom Thomas Miller, som äntligen gav ett enkelt och bestämt svar på just denna fråga:

“Du kan inte hitta detta nummer någonstans och det skulle vara omöjligt att uppskatta.”

Enkelt uttryckt, enligt amerikansk lag klassas individuella aktieinnehav och icke-institutionella aktieportföljer som privilegierad information som inte kan hittas i det offentliga området. Det kan faktiskt till och med vara olagligt att placera dem i det offentliga området.

Naturligtvis, som tidigare Goldman Sachs-partner, har Novogratz möjligen personlig kunskap och tillgång som kan göra det möjligt för honom att ringa detta samtal. Men i avsaknad av detta måste man anta att det är omöjligt att både räkna ut antalet Bitcoin-användare och antalet aktieägare i ett börsnoterat amerikanskt företag.

Som med Bitcoin är den enda tillgängliga lösningen bred och ospecifik, men erbjuder ändå något av en insikt som annars inte skulle vara tillgänglig. Diagrammet nedan är från en amerikansk Gallup-undersökning som genomfördes i juni 2020.

Comments are closed.